יום שישי, 7 בפברואר 2014

עוגת גבינה עם מישמשים ופירורים

המישמשים מפציעים לתקופה קצרה, ממש
אז כן, אוכלים , לפעמים רוקחת צנצנת ריבה, כדי לשמר את הזהב המופלא
וגם עוגות
בקיץ מכינה הרבה עוגות  מפירות העונה כאלה
שכבר  נראים פחות חתיכים
אבל לעוגה? לא אכפת
ואת העוגה הזאת אפשר לשמור במקפיא  ולשמר לעוד קצת את טעם המישמשים



רכיבים:

לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה (מתקבלת עוגה גדולה מאוד):

בצק פירורים:

1 שקית קמח תופח (או 340 גרם קמח רגיל + 1 א. אפיה)
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר

1/2 1 שמנת חמוצה שמנה
2 ביצים
קורט מלח


שכבת גבינה:

3-4 כפות מתערובת הבצק הראשונה**
750 גר' גבינה 5%
1/2 שמנת חמוצה שנשארה
1 שמנת מתוקה
1 ביצה
1 חלמון
1 פודינג וניל
2 כפות קמח
1 כוס סוכר
תמצית ווניל

9 מישמשים גדולים חצויים

פירורים:

50 גרם חמאה קרה
רבע כוס סוכר
80 גרם קמח רגיל
 



אופן הכנה: 

בצק פירורים:

1 שקית קמח תופח, 200 גרם חמאה, 1 כוס סוכר.

להוסיף לפירורים: 1 + חצי שמנת חמוצה שמנה, 2 ביצים, קורט מלח.

למרוח (כי הבצק הוא בלילה סמיכה מאוד) את הבצק על תבנית גדולה, רחבה.


שכבת גבינה:

לערבב יחד 3-4 כפות מתערובת הבצק הראשונה**, 750 גר' גבינה 5%, חצי שמנת חמוצה שנשארה, 1 שמנת מתוקה, 2 ביצים 
למרוח מעל לבצק.

להניח חצאי מישמשים , אפשר לחצות את המישמשים הגדולים.


פירורים:

לפורר במעבד 50 גרם חמאה קרה, רבע כוס סוכר, 80 גרם קמח רגיל.

לפזר את הפירורים על פני העוגה ועל חצאי המישמשים ההפוכים.

לאפות בחום של כ-175 מעלות במשך 10-15 דקות
 ואח"כ להוריד ל-160 בערך ולאפות 40 דקות או יותר, 
עד שמתחיל להזהיב והעוגה יציבה, לא רועדת.

הערות: 
ע"פ המתכון של יעלה.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה